יום חמישי, 17 באפריל 2014

ממתקים לפסח: מנסרות תמרים, אגוזים ושוקולד

זהו הקינוח האולטימטיבי לפסח! מרילין איילון לימדה אותי להכין את הממתק הנפלא הזה, לו קראה "טובלרון טבעוני". לכבוד פסח הכנתי אותו בגרסה שוקולדית במיוחד: מתיקות התמרים מתמתנת בזכות הקקאו, קליפת התפוז והאגוזים. אם מצפים בשוקולד מריר, השילוב מושלם. 
מרילין השתמשה באגוזי מקדמיה. אפשר להשתמש בכל תערובת אגוזים ושקדים. שימו לב: פקאן סיני אינו טבעוני, הוא מכיל דבש. 

רכיבים
חבילה (500 גרם) תמרים מגולענים 
1 כוס אגוזים ושקדים קצוצים
2 כפות קקאו
קליפה מגוררת מתפוז אחד

לציפוי:
75 גרם שוקולד מריר משובח



הכנה 
מעבירים את התמרים לקערה, מכסים ומניחים מעל סיר קטן עם מים רותחים לעשר דקות, לריכוך. אפשר גם לחמם עשרים שניות במיקרוגל. שומרים את הסיר עם המים החמים להמסת השוקולד בהמשך.
מוסיפים קקאו, גרידת תפוז ואגוזים ושקדים קצוצים, ומערבבים היטב. אפשר ללוש בידיים.
מחלקים את העיסה לשניים. מחלק אחד מכינים גליל ארוך ומעצבים אותו למנסרה משולשת (זה המונח הגיאומטרי לצורה של טובלרון) - נעזרים בנייר אפייה ובמרית ארוכה ליישור הדפנות, ומקררים רבע שעה במקרר. חותכים למקטעים קטנים.
מהמחצית השנייה יוצרים 25 כדורונים קטנים.

שוברים את השוקולד לתוך קערה קטנה ש"מתיישבת" מעל הסיר. מחממים את המים ברתיחה עדינה, ומחכים שהשוקולד שבקערה יימס. טובלים כל כדורון וכל פרוסת מנסרה בשוקולד המומס (נעזרים במזלג או בכפית) ומניחים לייבוש על נייר אפייה. כשמתייבש ומתקשה, מעבירים לקופסה ושומרים במקרר.



כדורוני תמרים במהלך הציפוי



הערה: אפשר לוותר על הציפוי בשוקולד, ולגלגל את הממתקים בקוקוס. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה